Nejra došla da kaže babi Nijazu da je diplomirala!

Radiosarajevo.ba
Nejra došla da kaže babi Nijazu da je diplomirala!
Foto: Twitter / Nejra Lilić na mezaru oca Nijaza Lilića

Nejra Lilić ponosno je stala pored mezara svoga oca Nijaza Lilića, koji je poginuo u Srebrenici, a ukopan je na sarajevskom mezarju na Kovačima.

Fotografija je nastala prošle godine, ali se danas, na dan 25. godišnjice genocida u Srebrenici, dijeli društvenim mrežama.  

Nejra je prošle godine došla na Koačae da bi svom ocu Nijazu na mezaru rekla da je diplomirala. 

Nejra Lilić na mezaru oca Nijaza Lilića - undefined

Foto: Twitter: Nejra Lilić na mezaru oca Nijaza Lilića

Njemu objavu od prošle godine prenosimo u cijelosti:

"U ime članova moje porodice koji su nestali, pronađeni, pokopani, mog oca, djeda, dajdže, rođaka i mnogih drugih...Srebrenica nije bijeli cvijet; to nije promjena fotgrafija vašeg profila ili objavljivanje priče. Srebrenica je mnogo više; treba biti puno više.

Srebrenica mora biti upozorenje, kao pokazatelj mračne strane ljudske svijesti. Međutim, uloga Srebrenice nije samo 11. juli; Srebrenica traje cijelu godinu, ne zbog tuge i sjete, već kao upozorenje i izvor motivacije. Probudimo se iz pasivnosti, jer nam niko neće pomoći ako sami sebi ne pomognemo. Moju Srebrenicu, svaki bijeli nišan, moje ruke grle u nadi da će doći do promjene", vaša Nejra Lilić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije