Nedžad Mujić bit će predat tužitelju Odsjeka za terorizam

Radiosarajevo.ba
Nedžad Mujić bit će predat tužitelju Odsjeka za terorizam
Po nalogu tužitelja iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, ovlašteni policijski djelatnici SIPA, na području Zvornika lišili su slobode osumnjičenog Nedžada Mujića, rođenog 1959. godine u mjestu Šepak, državljanina BiH.

Tužiteljstvo BiH i partnerske policijske i sigurnosne agencije, prikupile su dokaze da je ovaj osumnjičeni u više navrata boravio na području Sirije i vraćao se u BiH, te je osumnjičen za povezanost s odlascima državljana BiH na područja Sirije i Iraka i pridruživanje strukturama tzv. IS-a, koji je Vijeće sigurnosti UN-a proglasilo terorističkom organizacijom, stoji u saopćenju Tužiteljstva BiH.

 

Navedeni osumnjičeni, pod istragom je Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo –finansiranje terorističkih aktivnosti u svezi sa kaznenim djelom –organiziranje terorističke skupine iz članka  202 KZBiH.

Osumnjičeni će biti ispitan a ispitivanje će obaviti šef Odsjeka za terorizam, nakon čega će biti odlučeno o daljim aktivnostima u vezi s navedenim osumnjičenom.

Tužiteljstvo BiH zajedno s partnerskim agencijama poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma i aktivnosti koje imaju veze s terorizmom, naročito u vezi s nezakonitostima povezanih s odlascima državljana BiH na ratišta Sirije i Iraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije