Ne zaboravite: Još malo i kazaljke vraćate jedan sat unazad

Radiosarajevo.ba
 Ne zaboravite: Još malo i kazaljke vraćate jedan sat unazad
Foto: Dženan Kriještorac / Javni satovi u Sarajevu

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike podsjetilo je ove sedmice da je Zakonom o računanju vremena („Službene novine FBiH“, br. 24/97 i 50/03) propisano da ljetno računanje vremena završava posljednje nedjelje u oktobru, tako što se kazaljke na satovima pomjeraju za 60 minuta unazad.

Gotovo je s pomicanjem sata: 2019. to ćemo raditi posljednji put

"Shodno tome, ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 28. oktobra 2018. godine, pomjeranjem kazaljki za jedan sat unazad, te će vrijeme u 03 sata 00 minuta 00 sekundi biti računato kao 02 sata 00 minuta 00 sekundi", saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Podsjećamo, Institut za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine pripremio je prijedlog Zakona o zvaničnom vremenu u Bosni i Hercegovini i u proceduri je pribavljanje mišljenja relevantnih institucija nakon čega će tako kompletiran materijal biti upućen Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Prijedlogom će se definisati zvanično vrijeme u BiH, upotreba zvaničnog vremena i način računanja vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije