"Osipa" se Nezavisni blok: Iz stranke istupili OO Lukavac, Kladanj i dio GO Tuzla

E. H.
"Osipa" se Nezavisni blok: Iz stranke istupili OO Lukavac, Kladanj i dio GO Tuzla
Foto: Nezavisni blok / Senad Šepić

Nakon što je jučer Senad Šepić ponovno izabran za predsjednika Nezavisnog bloka (NB), ovu stranku je napustio i jedan od osnivača Fuad Kasumović.

Kasumović se na taj način pridružio nizu kadrova NB-a koji su odlučili napustiti ovu političku opciju. Podsjećamo, ranije je NB napustio i Salko Sokolović, Sadik Ahmetović, te Faruk Hadžić.

Osipanje NB-a nastavljeno je i danas, a portal Radiosarajevo.ba u posjedu je pisma Općinskog odbora NB-a u Lukavcu, Općinskog odbora iz Kladnja u kojem se tvrdi da ovi općinski odbori napuštaju NB, kao i dio Gradskog odbora NB-a u Tuzli.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Nezadovoljni aktuelnom situacijom u Nezavisnom bloku, nastalom nakon nestatutarnih isključenja osnivača i članova Predsjedništva, odlaska velikog broja kvalitetnih kadrova, te unaprijed isceniranim rezultatom za izbor predsjednika na Kongresu stranke, Opštinski odbor NB Lukavac. Opštinski odbor NB Kladanj i dio GO Tuzla donijeli su odluku da se, zajedno sa svojim članovima, povuku iz Nezavisnog bloka.

Konstantnim zanemarivanjem osnovnih principa na kojima se zasnivala izvorna ideja NB, aktuelni predsjednik je izgubio naše povjerenje, jer je mnoštvom pogrešnih poteza koje je vukao zajedno sa svojih poslušnicima, direktno uticao na loš izborni rezultat u Tuzlanskom kantonu, kao i na loš rejting stranke u istom.

Kao osnivači, ljudi koji su od samog starta podržali priču nove politike jednakih šansi za sve, angažovali i svojim odborima priključili mlade, kvalitetne i obrazovane kadrove koji su se prvi put politički angažovali, doživjeli smo veliko razočarenje. Ispostavilo se da je politika koju Senad Šepić vodi već viđena i da je jedini cilj opstanka NB na političkoj sceni BiH promovisanje aktuelnog predsjednika.

 Senad Šepić - undefined

Foto: Nezavisni blok:  Senad Šepić

Ovoj priči se u septembru 2018. godine nismo priključili kako bi uložili svoje ime i dostojanstvo za očuvanje pozicije jednog čovjeka, koji je na Kongresu stranke pokazao da neće prezati od ma čega kako bi sačuvao zvanje predsjednika.

Kao jedni od brojnijih i jačih odbora u TK, svoje djelovanje nastavićemo sa ljudima koji se drže izvorne ideje NB - Ahmetovićem, Čivićem, Sokolovićem, Voloderom i ostalim i nastojaćemo da istrajemo na putu izgradnje građanske i evropske BiH, u kojoj će zaista sposobnost biti ispred podobnosti, što nije slučaj sa NB”, navodi se u pismu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije