Nastavljena sjednica NSRS: Opomena Stanivukoviću, Trivić i Lukaču

Radiosarajevo.ba
Nastavljena sjednica NSRS: Opomena Stanivukoviću, Trivić i Lukaču
Foto: NSRS / Dodik i Cvijanović na posebnoj sjednici NSRS

Sjednica Narodne skupštine RS nastavljena je nakon incidenta u kojem je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, s govornice udario Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a, javlja Anadolu Agency (AA).

U nastavku sjednice je Stanivukoviću izrečena mjera oduzimanja riječi, a osim toga opemene su izrečene Jeleni Trivić, poslaniku PDP-a i ministru Draganu Lukaču.

Skandal u Skupštini RS: Ministar policije Lukač ošamario Draška Stanivukovića

U Banjoj Luci nastavljena je vrlo burna sjednica Narodne skupštine RS o Programu reforme Bosne i Hercegovine koji je danas predat u sjedištu NATO-a u Briselu. Nakon više satne svađe predstavnika opozicije i pozicije za govornicu NSRS-a je izašao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač (SNSD).

Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a u NS RS izjavio je da ovaj poslanički klub više neće prisustvovati posebnoj skupštinskoj sjednici jer ne mogu da rade u ovakvim okolnostima i jer se ne osjećaju sigurno.

Nebojša Vukanović, poslanik SDS, koji je ostao na sjednici rekao je da ministar policije nema pravo nikome da prijeti, navodeći da je sjednica Narodne skupštine RS pretvorena u lakrdiju.

Sjednicu je napustio i Poslanički klub PDP-a.

Stanivuković: Lukač je krvnik i u slobodno vrijeme kolje životinje kako bi vidio krv

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač fizički je večeras na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS napao zastupnika PDP-a Draška Stanivukovića. Nakon ovog skandala kontaktirali Stanivukovića koji je za Radiosarajevo.ba kazao da je teško povjerovati u ono što se večeras desilo u skupštinskoj sali i što su građani imali priliku vidjeti na TV ekranima.

Predsjendik Narodne skupštine RS-a Nedlejko Čubrilović tvrdi da skupštinsko rukovodstvo ne može zavesti red među ljudima koji taj red ne žele i da bi svi morali da poštuju parlamentrani Poslovnik o radu.

Nedjeljko Čubrilović - undefined

Foto: AA: Nedjeljko Čubrilović

On je novinarima priznao da je bilo kršenja poslovnika tokom posebne sjednice entitetskog parlamenta o Programu reformi.

“Rukovodstvo Skupštine je uradilo posao maksimalno, a red možemo imati samo ako to poslanici i svi učesnici u raspravi žele”, rekao je Čubrilović.

On je istakao da se o Programu reformi BiH nije htjelo raspravljati u demokratskoj atmosferi.

“Izvinjavam se javnosti što je danas mogla da vidi scene koje ne priliče Narodnoj skupštini RS. Svi koji su izazivali incidente sada govore da su za to odgovorni oni koji su vodili sjednicu. Kada sam vodio sjednicu poslanici su opomenuti zbog prekršaja koje su činili, a bilo je nemoguće održati red”, rekao je Čubrilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije