ATV / Nasljednik Zvizdića: Dodik otkrio ko će biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH

08. 11. 2018. u 20:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

"Prvi čovjek Vijeća ministara BiH bit će Zoran Tegeltija", potvrdio je u intervjuu za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV) predsjednik RS-a i budući član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"O tome ćemo razgovarati. Mi imamo neke prijedloge da u tom pogledu damo ljude koji su u kontinuitetu politike koju smo mi vodili. To će biti moj najbliži saradnik. Ja imam namjeru da na to mjesto predložim Zorana Tegeltiju, dosadašnjeg ministra finansija RS-a", rekao je Milorad Dodik u intervjuu za ATV. 

Zoran Tegeltija je rođen 1961. godine u Mrkonjić Gradu, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, a potom Ekonomski fakultet u Sarajevu. Godine 2006. završio je magistarske studije, a 2008. godine stiče zvanje doktora ekonomskih nauka.

Radio je u Rafineriji nafte u Brodu, Republičkoj upravi javnih prihoda BiH, Republičkoj upravi javnih prihoda Republike Srpske, te Republičkoj upravi carina Republike Srpske, kao savjetnik direktora, šef carinske ispostave, načelnik sektora za carinsko-pravne poslove, te šef odsjeka za naplatu prihoda i statističke analize.

Od 2000. do 2002. godine bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a od 2004. godine načelnik opštine Mrkonjić Grad. Osim toga, bio je predavač u Školskom centru Republičke uprave carina Republike Srpske, član Komisije za sprovođenje carinske politike BiH, predsjedavajući Državne komisije za granice BiH, viši asistent na Univerzitetu za Poslovni inženjering i menadžment u Banjoj Luci, a od 2009. godine je docent na Univerzitetu za Poslovni inženjering i menadžment u Banjoj Luci – oblast finansija, na predmetima Javne finansije i Monetarna ekonomija.

NEMA KOMENTARA