Naser Orić razmišlja da tuži Aleksandra Vučića

Radiosarajevo.ba
Naser Orić razmišlja da tuži Aleksandra Vučića
Foto: Arhiv / Naser Orić

Naser Orić izjavio je da će od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tražiti da mu se izvini i da razmišlja da protiv njega podnese krivičnu tužbu za klevetu, zbog izjava u vezi sa njegovom oslobađajućom presudom.

Nakon što ga je Apelaciono vijeće suda BiH oslobodilo, Orić je rekao da razmišlja da traži izvinjenje od predsjednika Vučića zbog kleveta i izgovorenih riječi na njegov račun.

"Očekujem od gospodina Vučića da mi se javno izvini za optužbe i klevete koje je istakao u svojim javnim nastupima. Imao sam danas tri poziva od trojice advokata iz Srbije koji traže od mene da podnesu tužbu protiv Vučića za klevetu. Meni je zanimljivo zašto su porodice poginulih srpskih žrtava dozvolile Vučiću da promoviše njihove sinove u kukavice. Vučić je tvrdio da ima čovjeka koji je očevidac da sam ja vadio nekome oči. Kao čovjek moram pokazati javnosti da to nije istina", rekao je on, te dodao da će ovih dana odlučiti da li da to uradi.

Da li se osjeća krivim za bilo šta u ratu? Kravica, ofanzive Armije RBiH, civili?

"Jedino se osjećam krivim što nisam bio fizički prisutan '95. u Srebrenici. Samo dragi Bog zna da li bi Srebrenica pala da sam bio tamo. To je ostala crna tačka u mom životu, te činjenica što nisam bio sa saborcima da spasim makar još jedan život", rekao je Orić.

Orić je dodao i da je boravio više puta na teritoriji Srbije i rekao da je on potpuno slobodan čovjek.

"Ja sam slobodan čovjek i imam pravo da idem gdje hoću. Išao sam u lov tamo u okolini Užica i to tri četiri puta", rekao je on za Face TV i kazao da je išao i na drugim lokacijama u Srbiji i da su obavještaci pretresali njegove prijatelje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije