Naša stranka: Negiranje mišljenja OHR-a trojku izjednačava s rušiteljima BiH

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Negiranje mišljenja OHR-a trojku izjednačava s rušiteljima BiH
Foto: Arhiv / Naša stranka

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo ni danas nije održana. Na ponašanje zastupnika nove većine koji se nisu pojavili na sjednici reagirao je Kantonalni odbor Naše stranke Sarajevo. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

„SDA i njeni koalicioni partneri dosad su se pokušavali izdići i iznad zakona i iznad volje građana te čistom demonstracijom sile preuzeti vlast u Kantonu Sarajevo. Danas su otišli stepenicu više, negirajući tumačenje OHR-a da je Danijela Kristić legalna i legitimna predsjedavajuća Skupštine.

Naša stranka, kao i njeni koalicioni partneri, otkako je skupštinska većina promijenjena, nije ništa drugo pokušavala nego toj novoj većini omogućiti da zakonskim putem preuzme predsjedavanje Skupštinom KS. Međutim, SDA čini sve da to uradi nezakonito. Zbog toga samo možemo izraziti zabrinutost za budućnost Kantona i njegove građane.

Skupština KS: Ništa od sjednice, nova većina nije došla niti odgovorila na pozive

Ljudi koji su spremni dolaziti na vlast nezakonitim sredstvima, čak i kad im je taj dolazak izvjestan potpuno legalnim putem, opasni su za nastavak demokratskih procesa. Za ovo više nisu krivi ni sami zastupnici koji to pokušavaju koliko predsjednici njihovih stranaka koji obnašaju najodgovornije funkcije u državi.

To je ono što dodatno zabrinjava. Da li će se kršenje pravnog poretka koje demonstriraju na kantonalnom nivou preliti i na više nivoe vlasti i da li će se time trojka sastavljena od SDA, DF-a i SBB-a u potpunosti izjednačiti s onima koji već decenijama otvoreno ruše BiH, između ostalog kršeći odluke i ne poštujući preporuke OHR-a“, saopćeno je iz Naše stranke.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije