Naša stranka: Mostar je primjer kako politika dijeli ljude

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Mostar je primjer kako politika dijeli ljude
Foto: Naša stranka / Boriša Falatar proveo subotu u Mostaru sa građanima

Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Boriša Falatar, proveo je subotu 8. septembra na ulicama Mostara razgovarajući sa građanima. Mnogi su mu prilazili i pružili podršku, piše u saopćenju.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Građani, među kojima su bili studenti, kujundžije, penzioneri i drugi, najviše su željeli razgovarati o tome kako unaprijediti mostarski turizam i infrastrukturne potrebe grada, te javne ustanove staviti u njihovu funkciju.

Tokom razgovora su se također dotakli i izazova sa kojima se naša zemlja suočava na evropskom putu, potreba mladih i studenata. Boriša Falatar je u Mostar došao u pratnji potpredsjednice Naše stranke Nasihe Pozder, generalnog sekretara Nihada Uka, a u Mostaru su im se pridružili i Amna Popovac, Irma Baralija i Marinko Šanje, kandidati za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, te Boška Ćavar, kandidatkinja za Parlament Federacje BiH.

 U poslijepodnevnim satima zaputili su se u Čapljinu kako bi razgovarali sa stanovnicima i ovog hercegovačkog grada – u kojem je ove godine u čapljinsku gimnaziju upisano samo šest učenika.

 „Mostar je primjer kako politika dijeli ljude, a turizam i strane investicije spajaju. Moji protukandidati koriste ovaj grad kao objekt za svoje interese, crtajući granicu gdje je nema. No, istina je zaista nekada jednostavna - ratoborne politike su stvar prošlosti i apsurda. Danas je pozitivna energija u cijelom Mostaru i tako treba biti uvijek“, rekao je Falatar nakon što je krenuo za Čapljinu, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije