Naša stranka: Ispitati diplome svih uposlenika Općine Ilidža

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Ispitati diplome svih uposlenika Općine Ilidža
Foto: Naša stranka / Redžo Lemezan

Redžo Lemezan, vijećnik Naše stranke u Općini Ilidža, uputio je načelniku te Općine Senaidu Memiću inicijativu kojom traži reviziju diploma svih uposlenika Općine.

“Tražio sam da se angažuje revizorski tim koji bi bio nezavisan, da angažujemo neku revizorsku kuću, a ne da se osniva unutarnja komisija radi objektivnosti samog postupka revizije. Također, tražio sam od načelnika Memića da mi u roku od sedam dana dostavi pismeni odgovor na inicijativu. Mislim da odgovor mora biti pozitivan, sve drugo izaziva sumnju da vlast štiti ljude s kupljenim diplomama. Volio bih da ovo bude primjer i drugim općinskim vijećnicima da u svojim općinama pokrenu isto”, kazao je Lemezan.

Vlada Federacije BiH je prije usvojila inicijativu za pokretanje revizije diploma svih uposlenih u federalnim organima uprave, federalnim institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama i drugim organima čiji je osnivač Federacija BiH.

“Općina Ilidža mogla bi biti prva koja će istu inicijativu spustiti na lokalni nivo vlasti”, smatra Lemezan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije