Naša stranka: Cilj Kolindine izjave je raspirivanje mržnje prema muslimanima

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Cilj Kolindine izjave je raspirivanje mržnje prema muslimanima
Foto: Arhiv / Naša stranka

Naša stranka oglasila se saopćenjem za javnost povodom izjave predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović  da je Bosna i Hercegovina pod kontrolom militantnog islama.

Kolinda: BiH je pod kontrolom militantnog islama

Saopćenje Naše stranke prenosimo u cjelosti:

"Povodom izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović saopćenje za javnost uputila je i Naša stranka. Cilj njene izjave je raspirivanje mržnje, kažu iz Naše stranke, i pozivaju na hitnu diplomatsku reakciju.
"Glavna tema sastanka Kolinde Grabar-Kitarović s predsjednikom Izraela bila je Holokaust i suočavanje hrvatskog društva s fašističkom prošlošću. Treba biti izrazit licemjer pa u Izraelu reći kako je Hrvatska, u kojoj se fašizam revitalizira na svakom koraku, raskrstila s fašističkom prošlošću, a upravo to je rekla. Kad već može to, onda uopšte ne čudi što laže na Bosnu i Hercegovinu da je zemlja pod kontrolom militantnog islama", navode iz Naše stranke i dodaju:

"Takva demagogija je upravo fašistička i ne sumnjamo da njome želi raspiriti mržnju prema muslimanima kako bi ih dovela upravo u položaj Jevreja u Drugom svjetskom ratu. Moramo pod hitno uputiti pismo predsjedniku Izraela i demantirati njene izjave o BiH, ali i predočiti mu dokaze o jako lošem odnosu Hrvatske prema žrtvama fašizma iz Drugog svjetskog rata. Osim toga, ovo je još jedan alarm za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da pozove hrvatskog ambasadora na razgovor i upita ga ponešto o hrvatskim namjerama prema BiH", saopćeno je iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije