Narodna skupština RS sa 52 glasa “za” usvojila Informaciju o Programu reformi

Radiosarajevo.ba
Narodna skupština RS sa 52 glasa “za” usvojila Informaciju o Programu reformi
Foto: RTRS / Ilustracija

U Banjoj Luci završena je posebna sjednica Narodne skupštine RS o Informaciji o Programu reformi, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH.

Većinom glasova prisutnih zastupnika usvojena je Informacija o Programu reformi Bosne i Hercegovine.

Skandal u Skupštini RS: Ministar policije Lukač ošamario Draška Stanivukovića

U Banjoj Luci nastavljena je vrlo burna sjednica Narodne skupštine RS o Programu reforme Bosne i Hercegovine koji je danas predat u sjedištu NATO-a u Briselu. Nakon više satne svađe predstavnika opozicije i pozicije za govornicu NSRS-a je izašao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač (SNSD).

Prisutno je 55 zastupnika, za su glasala 52 zastupnika, a protiv 3, suzdržanih nije bilo. Zaključejem devetu posebnu sjednice Narodne skupštine RS”, kazao je predsjedavajući NSRS Nedjeljko Ćubrilović.

Podsjećamo, glasanju je prethodila burna rasprava između poslanika pozicije i opozicije koja je završila i fizičkim obračunom kada je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač stojeći iza govornice ošamario zastupnika PDP-a Draška Stanivukovića.

Stanivuković: Lukač je krvnik i u slobodno vrijeme kolje životinje kako bi vidio krv

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač fizički je večeras na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS napao zastupnika PDP-a Draška Stanivukovića. Nakon ovog skandala kontaktirali Stanivukovića koji je za Radiosarajevo.ba kazao da je teško povjerovati u ono što se večeras desilo u skupštinskoj sali i što su građani imali priliku vidjeti na TV ekranima.

Zbog ovog napada prije glasanja sjednicu su napustili zastupnici SDS-a i PDP-a.

Sjednica je sazvana na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a kako je potvrđeno ranije Program reformi BiH predat je danas u sjedište NATO saveza u Briselu oko 16 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije