Narodna skupština odlučuje: Da li RS prodaje Rudnik Ljubija izraelskoj grupi

Radiosarajevo.ba
Narodna skupština odlučuje: Da li RS prodaje Rudnik Ljubija izraelskoj grupi
AA / NSRS
Narodna skupština Republike Srpske održat će danas 18. redovnu sjednicu, na kojoj će zastupnici raspravljati o brojnim zakonima koji trebaju biti usvojeni za manji bh. entitet.

Tačnije, zastupnici će raspravljati o prijedlozima zakona o osiguranju, društvima za osiguranje, prevozu u drumskom saobraćaju RS-a, turizmu, ugostiteljstvu, kao i o Prijedlogu o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama.

No, svi ti zakoni nekako su stavljeni u drugi plan, zbog rasprave o prodaji Rudnika željezne rude "Ljubija", koja je danas najavljena. Iako su mediji najavljivali da ova rasprava neće biti održana, šef Kluba zastupnika PDP-a i član Odbora za privredu potvrdio je da će zastupnici danas raspravljati o ovoj tački dnevnog reda, prenosi RTRS.

Mediji su tokom dana spekulirali da je ova tačka skinuta sa dnevnog reda, zbog javnog saslušanja koje će biti održano 4. maja, no potvrđeno je kako javno saslušanje ne odgađa raspravu, te će danas biti odlučeno o prodaji rudnika.

Podsjećamo, Vlada RS-a ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 posto akcija "Ljubije" i to metodom neposrednog izbora kupca, a na takvu odluku stigla je ponuda Israel investment groupa, u iznosu od 92 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije