Narod i Pravda: Skaka za ličnu medijsku promociju planira potrošiti 800.000 KM

Radiosarajevo.ba
Narod i Pravda: Skaka za ličnu medijsku promociju planira potrošiti 800.000 KM
Foto: Grad Sarajevo / Abdulah Skaka

Vijećnici Naroda i Pravde u Gradskom vijeću Grada Sarajeva insistirat će na drastičnom umanjenju troškova koje pravi gradonačelnik Abdulah Skaka za svoju ličnu medijsku promociju, saopćeno je iz Naroda i Pravde.

Skaka je u budžetu za narednu, 2020. godinu, koja je ujedno i izborna godina, planirao da za medijsku promociju potroši 250.147 KM, što je uvećanje za skoro 40.000 KM u odnosu na iznos koji mu na raspolaganju u 2019. godini.

„Da mu ni to nije dovoljno pokazuje i posebna budžetska stavka za 2020. godinu u iznosu od 20.000 KM koliko namjerava potrošiti za promociju na otvorenju Olimpijskog muzeja, projekta koji vodi Olimpijski komitet BiH, a ne Skaka. Ipak, to mu ne smeta da u svakoj prilici svojata taj projekat. Skaka svake godine do zadnje marke potroši ova sredstva, a ove godine je naročito ažuran, tako da je za prvih šest mjeseci potrošio 138.896,87 KM što je za 15 posto veći iznos od planirane dinamike utroška sredstava za medije i to uprkos činjenici da je u tom periodu zabilježen podbačaj u punjenju budžeta Grada Sarajeva za oko 15 posto“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Dodaje se da u odnosu na svog prethodnika Ivu Komšića koji je u zadnjoj godini mandata za ove namjene potrošio 96.201 KM, Skaka je skoro utrostručio te troškove na godišnjem nivou.

„Nevjerovatan je, ali istinit, podatak da će Skaka za svoj četverogodišnji mandat potrošiti više od 800.000 KM i to uglavnom na medijsku promociju. Ovoliki iznos sporan je čak i kad bi se trošio u promociju Grada Sarajeva, a posebno je sporan kada ga gradonačelnik troši na vlastitu promociju. Takvo neodgovorno razbacivanje javnim novcem mora prestati“, kaže se u saopćenju Kluba Naroda i Pravde u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Vijećnici Naroda i Pravde predložit će da se taj novac usmjeri za potrebe koje su od koristi svim građanima Sarajeva.

„Pozivamo i ostale vijećnike, bez obzira na stranačku pripadnost, da nas u tome podrže“, stoji na kraju saopćenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije