Narod i Pravda: 18 domaćinstava u ulici Poljine i dalje bez priključka na vodovod

Radiosarajevo.ba
Narod i Pravda: 18 domaćinstava u ulici Poljine i dalje bez priključka na vodovod
Foto: Narod i Pravda / Kanton Sarajevo je u budžetu planirao i konkretna sredstva za ovu namjenu

Stanovnici 18 domaćinstava iz ulice Poljine koji godinama traže trajno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja za svoje domove ni ove godine neće moći sistemski riješiti ovo egzistencijalno pravo, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde Općine Centar.

Najveći krivac tome, prema navodima iz saopćenja je nemarnost i neispunjeno obećanje načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića i nadležnih općinskih službi koji je sredinom augusta ove godine posljednji put obećao hitno rješavanje ovog pitanja, kao i mnogo puta do tada.

Podsjećamo da je prethodno više od dvije godine Općina Centar tražila od KJKP Vodovod i kanalizacija da preuzme ingerencije i upravljanje nad lokalnim rezervoarom Klanice na koji bi priključili domove ovih stanovnika, a što raniji menadžment ovog preduzeća nije htio učiniti. Sada kada je došao novi menadžment spreman da to konačno učiniti, načelnik Ajnadžić odugovlači sprovođenje ove aktivnosti, obrazlažući to dobijanjem potrebne saglasnosti Općinskog vijeća na koju već treću sjednicu za redom ne priprema i ne uvrštava materijal za rješavanje ovog pitanja kao tačku dnevnog reda“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Kanton Sarajevo je u budžetu planirao i konkretna sredstva za ovu namjenu, VIK je već više puta izjavio da je spreman da ih implementira.

Nažalost, bez koordinacije i angažmana načelnika Ajnadžića i nadležnih općinskih službi to neće biti moguće. Stoga pozivamo načelnika Ajnadžića da pod hitno pristupi rješavanju ovog pitanja“, kaže se na kraju saopćenja koje potpisuje Povjereništvo Naroda i Pravde Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije