Naredna tri dana nestabilno vrijeme s grmljavinom

Radiosarajevo.ba
Naredna tri dana nestabilno vrijeme s grmljavinom

Danas je u Bosni i Hercegovini prognozirano pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom.

Od sredine dana prema večernjim satima lokalno jače nevrijeme je najizglednije u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će između 8 i 14 stepeni, a najviša dnevna temperatura će biti između 20 i 25°C.

Za utorak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi su mogući u Hercegovini u ranim jutranjim i večernjim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 8 i 13 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura zraka iznositi između 18 i 23 stepeni.

U srijedu će isto preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni, dok će se najviša dnevna temperatura zraka kretati između 17 i 22 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije