Asim Sarajlić / Napad na fotoreportera Žurnala: Ovo je prva reakcija iz SDA

29. 03. 2019. u 08:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Asim Sarajlić, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine za N1 je komentarisao napad SDA-ovog Huse Ćesira na fotoreportera Žurnala, Adija Kebu.

On je kazao da nije pogledao snimak, ali je čuo da se slučaj desio.

"Čuo sam tu vijest da je predsjednik Opštinskog odbora i potpredsjednik Kantonalnog odbora, gospodin Ćesir navodno napao novinara Žurnala. Nisam pogledao taj snimak. Osuđujemo svaki napad na novinare, tu je SDA principijelna. Pogledat ćemo to i vidjet ćemo šta ćemo s tim", poručio je Asim Sarajlić.

Podsjećamo, na fotoreportera portala Žurnal Adija Kebu danas je u Sarajevu fizički nasrnuo predsjednik OO SDA Novi Grad Sarajevo Husein Ćesir.

Kebo je napadnut tokom obavljanja zadatka fotografirajući ulaz u firmu Bosnaplast, o čijem poslovanju je ovaj portal izvještavao. 

U trenutku nasrtaja Kebo se nalazio na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Visoki funkcioner SDA fizički napao kamermana, ovaj sve snimio

Predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na snimatelja Adija Kebu. Incident se desio na samom ulazu u Ćesirovu firmu Bosnaplast gdje se nalazio snimatelj portala Žurnal koji je bio na radnom zadatku. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

KOMENTARI (3)