Naloženo uklanjanje spomenika sa mjesta stradanja Davida Dragičevića

Radiosarajevo.ba
Naloženo uklanjanje spomenika sa mjesta stradanja Davida Dragičevića
Foto: Njegoš Tomić / Spomenik na mjestu stradanja Davida Dragičevića

Nadležna Komunalna policija je naložila da se sa mjesta stradanja Davida Dragičevića ukloni spomenik koji je izgradila grupa Pravda za Davida, piše na svojem blogu Njegoš Tomić.

Na blogu je objavio i dokument rješenja kojim se nalaže sklanjanje spomenika posvećen mladiću čiji uzroci smrti ni poslije godinu dana nisu rasvijetljeni.

"Nalaže se N-N licu da izvrši uklanjanje stvari i drugih predmeta uključujući i dvije sadnice voća sa javne površine u Ulici Gorana Radulovića odmah i najkasnije u roku od 24 sata dostavljanja ovoga rješenja. Ukoliko se ne postupi po naloženom, uklanjanje stvari i drugih predmeta sa javne površine izvršiće se putem trećeg lica o trošku imenovanog, odmah nakon siteka datog roka", navedeno je u rješenju.

Rješenje o uklanjanju spomenika  - undefined

Foto: Njegoš Tomić: Rješenje o uklanjanju spomenika

Tomić je ovaj čin opisao kao "nastavkom progona članova grupe Pravda za Davida i svega onoga što bi moglo podsjećati na ubistvo" 21-godišnjeg Banjalučanina.

Ovaj bloger tvrdi da je u centru Banja Luke na Trgu Krajine komunalna policija naložila uklanjanje balkonskog dijela ugostiteljskog objekta City čiji je vlasnik iz, kako kaže Tomić, iz najhumanijih razloga pokazao dobar i ljudski gest dozvolivši grupi Pravda za Davida da koristi električnu energiju za ozvučenje tokom okupljanja i protesta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije