Nakon tragedije u Finskoj: Mladi bh. nogometaš Ibro Merdan ukopan u Olovu

Radiosarajevo.ba
Nakon tragedije u Finskoj: Mladi bh. nogometaš Ibro Merdan ukopan u Olovu
Nakon stravične nesreće, koja se desila u noći između 5. i 6. decembra, mladi nogometaš Ibro Merdan, koji je stradao s prijateljem Benarisom Karamovićem, porijeklom iz BiH, ukopan je danas u Olovu.

Dženaza i ukop ovog mladog nogometaša obavljeni su u Klinčićima nadomak Olova, mjestu odakle su ovi mladići otišli u Finsku, u potragu za boljim životom.

Dvojica velikih prijatelja, prije tragične nesreće, živjeli su i radili u Finskoj, a u slobodno vrijeme nastupali su u nižerazrednom nogometnom klubu Narpes Kraft, sa još nekoliko nogometaša iz BiH.

Obojica su stradali tokom putovanja, kada je njihov automobil, pod još nerazjašnjenim okolnostima udario u kamion.

Od ove dvojice mladića danas se oprostio veliki broj prijatelja i članova porodice, ali i građana Olova koji su odali počast tragično stradalim sugrađanima. Također, i na društvenim mrežama brojni prijatelji su im odali počast, a među njima je i poznati nogometaš Nikola Erceg, koji se s tugom prisjetio dvojice prijatelja i saigrača.

Nakon dženaze Merdanu u susjednom mjestu Musići bit će obavljeni dženaza i ukop Karamovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije