Dvije sedmice od nestanka: Šta se dogodilo sa Sarajkom Ines Jahović

N. K.
Dvije sedmice od nestanka: Šta se dogodilo sa Sarajkom Ines Jahović
Facebook / Ines Jahović
Prošle su dvije sedmice od kako porodica i prijatelji tragaju za Sarajekom Ines Jahović. Također, za Ines traga i MUP Kantona Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo - utaja, na štetu A. N. iz Sarajeva.

Kako je za Radiosarajevo.ba rekla njezina majka Jasminka Forthuber, Ines je posljednji put viđena 12. oktobra u Mostaru, gdje je stala da prenoći sa svojom drugaricom na putu za Zagreb.

"Prije nego što se zaputila sa prijateljicom za Zagreb, iznajmila je automobil u Sarajevu. Na putu su zastale u Mostaru gdje su odlučile prenoćiti, da bi se istu noć posvađale. Nakon svađe, prijateljica koja je bila s njom se vratila u Sarajevo, da bi se za Ines od tog trenutka svaki trag izgubio", kazala je za Radiosarajevo.ba Jasminka Forthuber.

Prema tvrdnjama majke nestale djevojke, njena prijateljica se ne sjeća u kojem su motelu odsjele, kao niti približne lokacije gdje bi se mogao nalaziti taj motel.

Na osnovu GPS-a s automobila, Škoda Fabia plave boje koju je rentala zadnji put je locirana u mostarskoj ulici Drage Palavestre.

"Od 13. oktobra njen mobitel je nedostupan. Strahujemo od najgoreg, te molimo sve koji imaju bilo kakva saznanja da nas kontaktiraju na broj telefona 062/032-441", rekla je majka nestale djevojke za Radiosarajevo.ba.

Iz MUP-a HNK-a su za Radiosarajevo.ba rekli da im nestanak nije prijavljen, ali da rade na ovom slučaju na osnovu raspisane potrage kolega iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije