Nakon dogovora SDA, SBB i DF: Šta se krije iza twitter objave Damira Arnauta

Radiosarajevo.ba
Nakon dogovora SDA, SBB i DF: Šta se krije iza twitter objave Damira Arnauta
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Damir Arnaut

Najava promjene skupštinske većine, time i smjene Vlade u Kantonu Sarajevo, i dalje je glavna politička tema u BiH.

Među brojnim komentarima treba istaći reakciju Damira Armauta, SBB-ovog zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Nakon što je objavljeno da je SBB prihvatio ponudu SDA da zajedno s SBB-om formiraju novu Vladu, Arnaut je promijenio sliku svog profila na Twitteru.

Simptomatično, umjesto profilne slike postavio je crnu podlogu, uz retvit kritičkih tekstova o dogovoru Bakira Izetbegovića, Željka Komšića i Fahrudina Radončića što može biti najava napuštanja tabora Saveza za bolju budućnost.

Ovakva reakcija Damira Arnauta nije iznenađenje obzirom da je još prije sedam mjeseci bio jedini član Predsjedništva SBB-a koji je glasao protiv ulaska ove partije u vlast zajedno s SDA - na državnom i federalnom nivou.

"Posebno mi je bitno da se ničim apsolutno ne smije dovesti u pitanje opstojnost Vlade KS. To je je jedno strateško pitanje, ne samo zato što je ova Vlada objektivno uradila u ovih pet, šest mjeseci, puno više nego ijedna vlada na državnom ili entitetskom nivou od Dejtona do danas, već i zato što je to strateško pitanje koje ima implikacije za cijelu državu", kazao je tada Arnaut.

damir_arnaut_twitter.jpg - undefined

Twitter

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije