Dr. Biščević: Da dr. Gavrankapetanović nije radio svoj posao, smijenili bismo ga

E. H.
Dr. Biščević: Da dr. Gavrankapetanović nije radio svoj posao, smijenili bismo ga
Nakon 19 godina obnašanja funkcije direktora Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović smijenjen je s ove funkcije što je izazvalo buru reakcija u javnosti.

Brojni doktori, posebno s klinike čiji direktor je bio dr. Gavrankapetanović, pružili su podršku svom već bivšem direktoru, koji je s ove funkcije smijenjen odlukom Upravnog odbora KCUS-a o sistematizaciji radnih mjesta.

Spekulira se da bi njegov nasljednik na ovoj funkciji trebao biti Amir Zjakić. Inače, nijedan kolega prof. dr. Gavrankapetanovića nije želio doći na njegovu poziciju i zamijeniti ga te su odbili prihvatiti njegovu funkciju. Umjesto toga, nekolicina njih je potpisala izjavu podrške dr. Gavrankapetanoviću, kako bi Upravnom odboru KCUS-a ukazali na problem načina na koji je dr. Gavrankapetanović smijenjen.

Jedan od potpisnika peticije je i dr. Mirza Biščević, jedan od navodnih nasljednika dr. Gavrankapetanovića, koji je kazao da je žalosno što on i njegove kolege iz medije saznaju za smjenu direktora Klinike za ortopediju, jer je ovo itekako važna klinika i važan poziv, "u kojem se promjene ne mogu vršiti tek tako".

12047135_524796681004391_6461762150781493738_n.jpg - undefined

Dr. Mirza Biščević

"Nas 20 specijalista, koji imamo stotine godina specijalističkog staža u KCUS-u i koji smo uradili stotine hiljada operacija zaslužujemo da budemo konsultirani o daljem ustroju radu klinike. Nije dobro za kliniku i pacijente da se ovakve odluke donose mimo našeg znanja i protiv naše volje. A mi da smo mislili kako dr. Gavrankapetanović ne vrši dobro svoju funkciju, pokrenuli bismo peticiju da ga smijenimo", kazao je dr. Biščević za Radiosarajevo.ba, dodavši kako mu nikada nije ponuđeno da naslijedi sada već bivšeg direktora klinike.

Osim dr. Biščevića, bivšeg direktora Klinike za ortopediju podržali su i doktori Đemil Omerović, Senad Maksić, Semin Bećirbegović, Amir Ahmetović, Husein Čamo, Fahrudin Helać, Hasan Tanović Mehmed Jamakosmanović, Elir Baždar, Ehlimana Hadžić-Agović, Edin Kulenović, Dario Ivanišević, Fuad Džanković, te Hadžan Konjo.

Konačna odluka o novom šefu Klinike za ortopediju još uvijek nije obznanjena javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije