Najzad se oglasio Wigemark: Povećanje akciza osigurat će bolju budućnost ekonomije

Radiosarajevo.ba
Najzad se oglasio Wigemark: Povećanje akciza osigurat će bolju budućnost ekonomije
Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars Gunnar Wigemark bio je jedan od glavnih zagovorenika usvajanja Zakona o akcizama u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Wigemarka su direktno prozvali neki bh. poslanici, prije svih Aleksandra Pandurević iz SDS-a i Damir Bećirović iz DF-a, a neki su čak tražili da se švedski diplomat proglasi nepoželjnim u BiH.

Nakon što je Zakon o akcizama najzad usvojen u Predstavničkom domu Parlamenta BiH oglasili su se mnogi međunarodni zvaničnici podržavši ovu odluku.

Začudo, Wigemark nije izdao direktno saopćenje nego je o akcizama progovorio uzgred, nakon posjete i razgovora sa studentima Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Tuzli.

Wigemark je rekao da Zakon o akcizama veoma značajan korak i odluka koja će omogućiti ulaganje u infrastrukturu, prije svega u ceste, s tim da su "neke od tih cesta i na području Tuzle".

Dodao je da je odluka o akcizama važna za ulaganja i povoljniju ekonomsku klimu i budućnost ekonomije u cjelini, te stvaranje povoljnije investicijske klime.

Wigemark je mišljenja da Bosna i Hercegovina treba više javnih investicija, jer nema dovoljno privatnih i direktnih stranih ulaganja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije