Velike mjere sigurnosti u Banjoj Luci zbog dolaska ruske delegacije

AA
Velike mjere sigurnosti u Banjoj Luci zbog dolaska ruske delegacije
AA / Ilustracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom posjete Republici Srpskoj, delegacije Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije na čelu s predsjednicom Valentinom Matvijenko, preduzima najviši stepen mjera sigurnosti.

"U vremenskim intervalima od 11 do 12 sati, u vrijeme dolaska delegacije, i od 16 do 17 sati, u vrijeme odlaska delegacije, od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do Banje Luke, bit će zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila, i to: dijelom magistralnog puta Laktaši - Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška - Banjaluka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, PRSMV, zapadni tranzit (ulica Krajiških brigada) - ulica Ranka Šipke - ulica Vuka Karadžića - ulica Kralja Petra I Karađorđevića - ulica Bana dr Todora Lazarevića", saopštio je MUP RS-a.

Na trasi kretanja delegacije, u pomenutim vremenskim intervalima biće ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake.

"Apelujemo na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila. Građanima savjetujemo da u utorak izbjegavaju kretanje pomenutom trasom i užim centrom grada, zbog toga što će veliki broj saobraćajnica biti zatvoren za saobraćaj i ograničeno kretanje pješaka", navodi se u saopštenju.  

Na građane su apelovali i da se pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ruske delegacije, te da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

"Također, savjetujemo da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na terase, krovove zgrada i slično", stoji u saopćenju.

U užem centru Banjaluke sutra od 9 do 17 časova, na snazi je naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost, te točenje alkoholnih pića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije