Najavljeni snijeg i susnježica, a za vikend nas čeka nova promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Najavljeni snijeg i susnježica, a za vikend nas čeka nova promjena vremena
Arhiv / Ilustracija

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima lokalno pada slaba kiša u nizinama ili veoma slab snijeg u višim područjima. U Hercegovini je umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo -4; Bihać, Bugojno i Sarajevo 0; Drvar, Livno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 1; Bijeljina, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Zenica i Zvornik 2; Banja Luka 3; Grude i Široki Brijeg 4; Mostar i Stolac 7; Neum i Trebinje 9°C. 

Danas u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima lokalno slaba kiša u nizinama ili veoma slab snijeg u višim područjima. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka između uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka do 2°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA će se djelimično popraviti. U Hercegovini ugodnije, pri tome prohladno, uz sunčane intervale i buru izraženiju u prijepodnevnim satima. U Bosni će povremene padavine, hladno vrijeme i sjeverac, praviti probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana stabilnije i sa ljepšom opštom slikom. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura i ne izlagati se jačim naporima.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

U četvrtak 12.12.2019., pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Poslije podne ili u večernjim satima sa kišom, a u Bosni, uglavnom, sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 1 do 6, na jugu od 6 do 11 °C.

U petak 13.12.2019., oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima sa kišom, a u višim područjima Bosne sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 7 do 12 °C.

U subotu 14.12.2019., jutro pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 10 do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije