'Nadam se da u BiH, gdje postoje paradžemati, neće ubijati nevine ljude'

Fena
'Nadam se da u BiH, gdje postoje paradžemati, neće ubijati nevine ljude'
FOTO: MUP RS-a / Dragan Lukač
Dragan Lukač, ministar za unutrašnje poslove Republike Srpske, smatra da policijske agencije u Bosni i Hercegovini moraju sarađivati na najvišem nivou.

Na taj način bi postojala brza i efikasna razmjena informacija s ciljem sprečavanja mogućih terorističkih akata.

Podsjetio je da je u funkciji Operativna grupa za borbu protiv terorizma kako bi se osigurala efikasna razmjena podataka.

Ocijenio je i da je sigurnosna situacija u tom bh. entitetu povoljna, iako BiH, kao i druge zemlje uvijek može biti meta izvršenja teških krivičnih djela ili terorističkog napada.

Lukač je rekao da se mora više „obavještajno raditi i s građanima koji prvi mogu primijetiti i prijaviti policiji sumnjive osobe“.

"Nadam se da u BiH, gdje postoje paradžemati i ljudi koji ratuju na sirijskom i drugim ratištima, neće odlučiti da ubijaju nevine ljude",  rekao je Lukač u izjavi novinarima nakon promocije kadeta Pete klase za pripadnike Specijalne jedinice policije RS-a.

Od ove godine prvi put svoje mjesto u ovoj jedinici dobilo je i pet žena.

"Specijalna jedinica policije RS-a garant je sigurnosti na ovim prostorima i spremna je da ispunjava najsloženije antiterorističke zadatke", rekao je ministar za unutrašnje poslove RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije