Načelnik Sead Čaušević: Mržnja neće podijeliti Gornji Vakuf –Uskoplje

Radiosarajevo.ba
Načelnik Sead Čaušević: Mržnja neće podijeliti Gornji Vakuf –Uskoplje
Foto: Jasmin Mehić / Sead Čausević, naćelnik općine Gornji Vakuf - Uskoplje

Nakon što su službenici Federalne uprave policije i MUP-a Srednjobosanskog kantona otkrili odgovornog za ispisivanje sramnih grafita u mjestu Krupa kod Gornjeg Vakufa-Uskoplja, u izjavi za Radiosarajevo.ba reagirao je i načelnik ove općine Sead Čaušević.

Piše: F. V.

Čaušević je od prijave incidenta pozivao na suzdržanost i realno smirivao tenzije u gradu koje nosi ožiljke teških ratnih trauma i brojnih zločina.

"Zahvalio bi se policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona, također i Federalnog MUP-a, koji s otkrili počinioca ovog djela koje je izazvalo nemir  na prostoru naše općine i čitave BiH. Ono što želim poručiti jeste da su od početka moji građani bili dostojanstveni, u svemu, da nisu poduzimali nikakve korake kad je u pitanju nemili događaj. Bili su mirni i suzdržani i pustili da  istragu provode organi nadležni za ovu vrstu nedjelu", rekao je Čaušević.

Uputio je poruku i građanima svoje općine.

"Želim reći da je otkriven počinitelj ovog gnusnog djela i da mi trebamo nastaviti živjeti kao i do sada. Ovakvi i slični incidenti nas ne bi trebali uznemiravati u budućnosti",  kazao je.

Dodao je da mržnja neće zatrovati Gornji Vakuf-Uskoplje.

"Svi mještani u Krupi i ostalim miješanim mjestima bili su dostojanstvei, a to ćemo nastaviti i u budućnosti da radimo", poručio je Čaušević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije