Načelnik Ilidže oštro reagirao: Zašto nas lažete?

Radiosarajevo.ba
Načelnik Ilidže oštro reagirao: Zašto nas lažete?
Facebook / Bivši načelnik općine Ilidža Senaid Memić

Načelnik Općine Ilidža  Senaid Memić uputio je danas otvoreno pismo Vijeću ministara BiH, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Vladi Kantona Sarajevo  u kojem ističe svoj stav po pitanju dolaska migranata u kasarnu Blažuj.

U pismu se navodi da su migranti dovedeni na prostor općine Ilidža i smješteni u kasarnu a najava je bila da idu u Ušivak, pa tek u Blažuj.

"Koji je interes Ministarstva da laže lokalnu zajednicu? Ovakvo ponašanje je dokaz da zaduženi za ovaj problem ne znaju šta rade i ne znaju da rade svoj posao. Osvjetljenje na brzoj cesti ne radi dvije godine, ko će biti kriv kada se desi udes i pogine stranac? Po kojem zakonu mogu biti dovedeni ljudi bez prijave boravka i zašto se ne obezbijede prijave imena u policijskoj stanici i Općini. Kanalizacija nije ispravna na lokalitetu Blažuj, ne može radove bez dozvole Općine raditi vodovod i kanalizacija. Tražimo dozvolu da inspekcija uđe u prostor i utvrdi stanje", naveo je Memić. 

Kako dodaje, ukoliko strane firme budu angažovane, tražit će da se dozvole za rad kontroliraju.

"Moramo zvanično znati ko upravlja kampom i ko je odgovorno lice. Ukoliko se firmama u Blažuju nanese šteta, koje osiguranje pokriva štete koje nanesu migrant privrednicima. Tražimo da se angažuje obezbjeđenje za osnovnu školu u trajanju od šest ujutru do šest sati uveče kako bi se stanovništvu obezbijedila sigurnost. Ukoliko se migranti budu neorganizovano kretali po Blažuju poduzet ćemo mjere da to ne dozvolimo", naveo je Memić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije