Načelnik Ajnadžić govorio o stadionu Koševo i optužio Nogometni savez BiH

B. R.
Načelnik Ajnadžić govorio o stadionu Koševo i optužio Nogometni savez BiH
Photojoiner / Načelnik Ajnadžić govorio o stadionu Koševo i optužio Nogometni savez BiH

I ja sam razočaran kao i vi. Neka mi Nogometni savez kaže zašto Sarajevo i Celtic mogu igrati, a ne može reprezentacija... To je na početku svog obraćanja prisutnima u Općini Centar kazao Nedžad Ajnadžić, načelnik ove općine.

On tvrdi da ova općina što se tiče stadiona "Asim Ferhatović Hase" radi u dva pravca.

"Tražimo partnera na tržištu kapitala. Ubrzo će biti objavljen javni poziv. Nije tačno da ne postoji VIP loža. Centar za sigurnost u koji smo uložili 500.000 maraka. Nije tačno da ne postoji Press sala. Spremni smo uložiti još milion i 200.000 maraka u stadion... No, ne mogu obećati da će utakmica između Bosne i Hercegovine i Italije biti odigrana na Koševu", dodao je Ajdnadžić.

Kaže da je za stanje na stadionu isključivo kriv Nogometni savez Bosne i Hercegovine, ali i da treba uključiti više nivoe vlasti.

"Za ovu situaciju krivac je Nogometni savez BiH. Spreman sam stadion dati za jednu marku, ako će se napraviti najmodernija arena u regiji", naglasio je Ajnadžić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije