Na zgradi Ambasade BiH u Švicarskoj ispisani grafiti podrške "Herceg-Bosni"

Radiosarajevo.ba
Na zgradi Ambasade BiH u Švicarskoj ispisani grafiti podrške "Herceg-Bosni"
Ni gotovo tri sedmice nakon presude liderima takozvane Herceg-Bosne u Haškom tribunalu strasti u vezi s ovom presudom se ne smiruju, a najnoviji incident zabilježen je na zgradi bh. ambasade u Švicarskoj.

Naime, korisnici društvene mreže Facebook danas su objavili fotografije na kojima se vidi kako su, nepoznati počinioci, na zidove Ambasade Bosne i Hercegovine u Bernu ispisali poruke podrške ratnim zločincima "Herceg-Bosne".

Na fotografijama se vide grafiti na kojima stoje natpisi "šestorka Herceg Bosne" i "Praljak", dok je sprejem prefarbana tabla sa adresom bh. ambasade, a navodno slomljen je i jarbol s zastavom BiH.

"BiH je napadnuta, međunarodno priznata, suverena država BiH, tj. njen teritorij u Švicarskoj, ambasada BiH u Bernu je napadnuta. U nastavku su fotografije. Mediji, slobodni ste preuzeti materijal. Pozivam sve demokrate, poštene, pravedne i slobodoljudive ljude, organizacije i pojedince da najoštrije osude ovaj teroristički akt. Ujedno, pozivam državne institucije BiH da stanu u odbranu države. Koliko sam informiran, slomljen je i jarbol sa zastavom države BiH", napisao je Safet Kurtović, korisnik Facebooka koji je i objavio ove fotografije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije