U Banjoj Luci grafit "Srebrenica je više od genocida"

Fena
U Banjoj Luci grafit "Srebrenica je više od genocida"
Na zgradi Ustavnog suda Republike Srpske u centru Banje Luke ispisani su grafiti "Srebrenica je i više od genocida" i "Ratko Mladić zločinac".

U banjalučkoj policiji su rekli da nisu dobili prijavu o ovom grafitu.

U Banjoj Luci je za sutra, na dan komemoracije žrtvama genocida u Srebrenici, najavljen skup podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću.

Banjalučka policija odobrila je taj, kako je navedeno, miting podrške Mladiću, pod nazivom "Podrška generalu Ratku Mladiću - stop lažima o Srebrenici", a koji je prijavio Srđan Vukojević, koji za sebe tvrdi da je predstavnik “Srpskog sabora Zavetnici” iz Srbije, podružnica za Banju Luku.

Iako su, osim pojedinih nevladinih organizacija, i bošnjački političari u RS-u tražili da se skup otkaže, jer vrijeđa žrtve i njhove porodice, jer se organizora na 11. juli, dosad nema nagovještaja da će to biti urađeno.

Govoreći o tom skupu, entitetski predsjednik Milorad Dodik je rekao da je "to autonomno pravo ljudi koji to organizuju" te dodao da će tog dana biti u Banjoj Luci, a da će vidjeti hoće li prisustvovati skupu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije