Na skandalozne izjave Milorada Dodika reagirao i Elmedin Konaković

Radiosarajevo.ba
Na skandalozne izjave Milorada Dodika reagirao i Elmedin Konaković
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elemedin Konaković predsjedavajući Skupštine KS

Nakon što je Milorad Dodik na proslavi Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pozvao vojnike tog puka da sljedeće godine obuku uniforme Vojske RS-a, oglasio se i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

On je poručio da je jedini pravi odgovor Miloradu Dodiku NATO put.

„Jedini pravi odgovor Dodiku kakvog smo danas još jednom vidjeli na djelu, jeste istrajavanje na Akcionom planu za članstvo u NATO-u. MAP ili nek’ sačeka naredne izbore da uđe u vlast, a i tad je opet uslov MAP“, poručio je Konaković.

Iskazao je podršku strankama koje formiraju državnu vlast da na tom zahtjevu istraju.

„Nadam se da tu ne razmišljaju o kompromisu. Negdje se mora podvući crta i ispraviti kičma. Svjesni njegovog konstantnog rušenja sistema mi moramo i sebe jačati i popravljati sistem. Naše jedinstvo treba da se ogleda u zajedničkoj borbi protiv vanjskih, ali i unutrašnjih faktora koji destabiliziraju zemlju. Borba sa korumpiranim kadrovima unutar sistema jednako je važna. Takvi nas kadrovi čine slabijim pregovaračem sa onim koji našu zemlju podrivaju izvana. Kvalitetnim kadrovima na čelu institucija mi jačamo naše društvo. To je jedinstvo koje nam treba, a ne neko lažno, deklarativno“, zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije