Sjednica / Na sjednici Vijeća ministara BiH Nacrt Sporazuma o saradnji sa Srbijom

15. 11. 2017. u 08:00:00 Fena

Shares:0

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi danas utvrditi Nacrt Sporazuma o saradnji Vijeća ministara i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Europskoj uniji koji je pripremilo Ministarstvo za vanjske poslove BiH.

Također, trebao bi biti utvrđen i Nacrt aranžmana o bespovratnoj pomoći iz programa ORIO za fazu provedbe i fazu funkcioniranja i održavanja/Modernizacija regionalne ceste R-435, Nevesinje Berkovići.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta memoranduma o razumijevanju Vijeća ministara i Europske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na saradnju u pružanju podrške inicijativi za investicijsku klimu i upravljanje za Bosnu i Hercegovinu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve za 2017. godinu za organizaciju Summita o turizmu koji je pripremilo Ministarstvo za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose.

To ministarstvo predložilo je i formiranje pregovaračkog tijela Bosne i Hercegovine za mirno rješavanje međunarodnih investicijskih sporova, o čemu bi ministri sutra također trebali dati svoj stav, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

NEMA KOMENTARA