Na poziv Zvizdića: Turski premijer Binali Yildirim danas stiže u BiH

Fena
Na poziv Zvizdića: Turski premijer Binali Yildirim danas stiže u BiH
AA / Binali Yildirim
Premijer Republike Turske Binali Yildirim danas bi trebao stići u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

On u našu zemlju stiže na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, a u Sarajevu bi se trebao zadržati dva dana.

Tokom svog boravka u glavnom gradu BiH on će se, prvenstveno, sastati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, a tom prilikom bit će održan i susret delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

Također, programom posjete predviđen je susret s članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH i članovima Predsjedništva BiH, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Posjeta turskog premijera za bosanskohercegovačku, ali i regionalnu javnost posebno je interesatna iz ugla cestogradnje, nakon što su prethodnih mjeseci u regiji i BiH održavani sastanci u vezi s izgradnjom autoputa koji bi povezivao Sarajevo i Beograd.

Pored toga, saradnja BiH i Turske je veoma važna u brojnim poljima, od ekonomije do vanjske politike, a predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je najavio da bi ona mogla biti i pojačana ukoliko bi Turkish Airlines otvorio svoju kćerku-firmu u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije