Na području Foče za pola godine evidentirano 138 ilegalnih migranata

Fena
Na području Foče za pola godine evidentirano 138 ilegalnih migranata
Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović istakao da se, kao jedna od uprava blizu bh. granice, suočavaju s većim brojem migranata.

"Na području naše uprave nalazi se i 17 policijskih službenika iz susjednih uprava, koji svakodnevno pružaju pomoć kolegama iz Državne granične službe", rekao je Kostović na konferenciji za novinare.

U proteklih šest mjeseci na području koje pokriva Policijska uprava Foča evidentirano je 138 ilegalnih migranata, a kako je naveo, znatan broj se vraća iz graničkog pojasa BiH i Crne Gore.

Protiv dvije osobe podneseni su izvještaji, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo krijumčarenje osoba.  

Kostović je istakao da je u periodu od januara do juna ove godine stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Foča stabilno i povoljno.

U posmatranom periodu, kazao je, nije bilo težih krivičnih djela, koja bi svojim posljedicama izazvala veće uznemirenje javnosti, kao što su ubistva, razbojništva ili slično, a broj evidentiranih krivičnih djela je smanjen za oko 15 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije