Na zgradi OŠ "Mujaga Komadina" osvanuli grafiti: Prodali ste Mostar

Radiosarajevo.ba
Na zgradi OŠ "Mujaga Komadina" osvanuli grafiti: Prodali ste Mostar
Osnovna škola "Mujaga Komadina" u Mostaru se našla na meti vandala.

Na školi je crnim sprejem ispisano Prodali ste Mostar SDA'i Alija j…. ti kosti, prenosi Bljesak.info.

Također  išarana i vrata, Iz škole su ogorčeni ovim vandalskim činom.

"Vandali pokušavaju uništiti sve dobro što radimo. Po ko zna koji put naša škola se našla na meti vandala i barbara koji je pokušavaju uništiti. Kakva je to patologija koja tjera ono što je lijepo, dobro, uredno da napravi neurednim, lošim. Kakva je to patologija koja tjera na destrukciju i uništavanje svega lijepog", navodi se u reagiranju škole.

Iz škole su naveli kako će angažirati firmu da ugradi videonadzor školama pa makar ga i zaposlenici morali platiti.

OS_mujaga_komadina_3.jpg - undefined

"Naša škola mjesečno dobija oko 1.200 KM za sve troškove struje, vode, telefona, komunalne troškove, sve materijalne troškove škole ( papiri, toneri..). Neki će reći neka Grad Mostar sve plati. Mislim da je to prebacivanje odgovornosti. Mi smo ti koji treba da znamo gdje nam je dijete u 23 sata Gdje je ono tada? S kim je", pitaju se.

Navode da će angažirati firmu da  ugradi videonadzor. Iz škole kažu kako je zabrinjavajuće što su došli do toga da niko ne zna ko, po ko zna koji put uništava školsku imovinu.

"Ako smo došli do toga, tada smo kao društvo u velikoj krizi", ističu iz škole.

Navode kako će pronaći osobu koja je izvršila devastaciju škole.

"Ako to bude učenik naše škole, dobit će najveću moguću kaznu, a njegovi roditelji kaznenu prijavu i novčanu kaznu. Ako bude neka osoba ( ili grupa ) izvan naše škole, dobit će kaznenu prijavu", ističu te dodaju da su pozvali policiju koja je uradila uviđaj ovog čina, te su angažirali školskog domara, da kako kažu "izvrši farbanje ovih gadosti".

OS_mujaga_komadina_1.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije