Na Ivan-sedlu obilježena godišnjica Ustanka naroda BiH protiv fašizma

Fena
Na Ivan-sedlu obilježena godišnjica Ustanka naroda BiH protiv fašizma

Savez antifašista i boraca NOR-a BiH, Savez antifašista i boraca NOR-a u KS i Udruženje antifašista i boraca NOR-a Hadžići obilježili su, danas na Ivan-sedlu 76. godišnjicu Ustanka naroda BiH, 27. juli 1941. godine, kad je pružen prvi otpor okupatorima i domaćim izdajnicima.

Evocirane su uspomene iz dana NOB-a i odbrambeno oslobodilačkog rata 92 - 95. godina, a ministar za boračka pitanja KS-a Muharem Fišo istaknuo je značaj BiH kao multietničke države i važnost da se u tom smjeru ide, bez obzira na stalna nastojanja na podjeli BiH i pokušaje da se onemogući razvoj države.

Sudionicima obilježavanja obratio se i predsjednik UABNOR-a KS Ibrahim Čomić, pomoćnik načelnika Općine Hadžići Izet Koro, predsjednik UABNOR-a HNK Sead Đulić te predsjednik PL Hadžića Esad Muhibić.

U okviru obilježavanja, položeno je cvijeća i odana počast za poginule u odbrani BiH u NOB-u i odbrambenom ratu 92 - 95. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije