Na dnevnom redu Izvještaj o radu BHRT-a

Fena
Na dnevnom redu Izvještaj o radu BHRT-a
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebala razmatrati principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog ovog zakona kojim se omogućava njegova kvalitetnija primjena te osigurava dosljedna primjena Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama.

Predloženim dopunama, između ostalog, omogućava se Upravnoj inspekciji da, uz neposredni, može vršiti i posredni inspekcijski nadzor uvidom u dokumentaciju za više od 2.200 nevladinih organizacija upisanih u Registar Ministarstva za pravdu BiH, što zahtijeva znatno manje vremena i proces nadzora čini efikasnijim.

Pred delegatima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o radu u institucijama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom državnog parlamenta.

Predloženim zakonskim rješenjima predviđa se ukidanje prava na isplatu jubilarne nagrade za izabrane i imenovane zvaničnike u institucijama BiH.

Dom naroda trebao bi razmatrati i izvještaje komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu te o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

Na dnevnom redu bi se, između ostalog, trebao naći i Izvještaj o finansijskoj reviziji Radio-televizije BiH za 2015. godinu, dostavljen od Ureda za reviziju institucija BiH.

Delegati bi trebali razmatrati i materijal Upravnog odbora BHRT-a: Izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za 2016. godinu, Izvještaj o realiziranju programskih planova za 2016. BHT1, BH Radija 1, Muzičke produkcije BHRT-a i Portala BHRT-a 2016., kao i Programske planove BHT1, BH Radija 1, BHT1, Multimedije i Muzičke produkcije BHRT-a za 2017. i Finansijski plan BHRT-a za 2017. godinu.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o pokrenutim arbitražnim postupcima protiv BiH i njenih institucija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije