Gdje si bio ti kad je bilo najteže: Čelnik Boračkog zadružnog saveza rođen 1993.

Radiosarajevo.ba
Gdje si bio ti kad je bilo najteže: Čelnik Boračkog zadružnog saveza rođen 1993.
Facebook / Halil Sulejmanović
Na čelu Boračkog zadružnog saveza FBIH, jednog od brojnih boračkih udruženja u BiH, nalazi se Halil Sulejmanović, osoba koja je rođena ratne 1993. godine.

Na službenoj Facebook stranici ovog udruženja stoji da su je osnovale novoosnovane zadruge i nezavisne zadruge finansirane od strane Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida rata.

Borački zadružni savez, navodno pruža pravno-ekonomsko savjetovanje u rješavanju pitanja nastalih u registraciji, razvoju i poslovanju, a sa fokusom na boračku populaciju.

Mnogi se već sada pitaju da li Sulejmanović posjeduje stručnost s obzirom na to da je rođen 1993. godine, a bavi se problemima ratnih veterana i invalida.

Iz udruženja Borački zadružni savez poručuju kako je Sulejmanović "obrazovana osoba u polju međunarodnog i domaćeg poslovnog prava vezanog uz registraciju, upravljanje, vođenje i poslovanje tamošnjih zadruga'' te da njegove sposobnosti oko posla koji obavlja nisu upitne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije