Dobra vijest za skijaše: Na Bjelašnici od jutros u funkciji i šestosjed

B. T.
Dobra vijest za skijaše: Na Bjelašnici od jutros u funkciji i šestosjed
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / BJelašnica

Na Bjelašnici je od jutros u funkciji i šestosjed za skijaše. Danas će biti u funkciji i liftovi BY, BX i K1, dva baby lifta, sve od 8:30 do 16 sati. Visina snijega na Bjelašnici je 34 centimetra, a temperatura je jutros bila -8 stepeni, obavijestili su iz preduzeća ZOI '84.

Na BX i K1 skijanje je od 18: 30 do 21 sat.   

Jutros na Igmanu izmjereno -7 stepeni. Danas će u funkciji biti dvosjedna žičara, baby liftovi i tubing. Radno vrijeme ski centra je do 16 sati.

Na obje planine može se iznajmiti ski oprema.

"Svaki dan u januaru autobus saobraća iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom ispred Vijećnice u 8:30, te u 9 sati iz ulice Franje Račkog, i povratakom u 15:30 i 16 sa Bjelašnice", saopćeno je. 

Prethodnih dana skijaši na Bjelašnici bili su ogorčeni jer nisu radili svi ski liftovi. Kako nam je kazala Emina Hodžić, glasnogovornica ZOI-ja, za skijanje  u gornjem dijelu staze trebaju konstantni minusi i jake padavine, što u prethodnom periodu nije bio slučaj.

Međutim, kazala nam je da su u ovom preduzeću prethodnih dana radili sve mogu, ulagali maksimalne napore, da su angažirali dodatno osoblje kako bi osposobili staze. 

Kaže da su od početka sezone -15. decembra konstantno, osim jednog dana, kada su imali tehničke probleme, radili i BX i K1 liftovi

.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije