Na Bjelašnici jutros minus 4: Evo kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 4: Evo kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim djelovima registrovana je i slaba kiša.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan Sedlo 4, Sokolac 5, Drvar i Sarajevo 6, Livno 7, Bugojno, Jajce, Prijedor i Tuzla 8, Bihać, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 9, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Grude 10, Brčko 11, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 12, Mostar i Neum 14 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas, u jutarnjim satima, slaba kiša se očekuje na jugu i istoku Hercegovine, centralnim i istočnim područjima Bosne. Tokom dana postupno smanjenje oblačnosti. Prije podne prvo na jugu zemlje, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. U Sarajevu oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena.

Nedjelja: U Bosni djelomično vedro. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Povremeni pljuskovi se očekuju na jugu i istoku Hercegovine. Slaba kiša je moguća i na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije