Na Bjelašnici jutros -6, u Neumu 7: Meteorolozi objavili prognozu do petka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -6, u Neumu 7: Meteorolozi objavili prognozu do petka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu, januar 2019.

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Sokolac -3; Ivan Sedlo -2; Bihać, Gradačac, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Doboj, Jajce, Zenica, Zvornik 1; Grude, Široki Brijeg 4; Mostar, Trebinje 5; Stolac 6; Neum 7.

Bioprognoza: Hladno vrijeme u cijeloj zemlji, uz kišu na jugu i snijeg u unutrašnjosti, uzrokovaće probleme većini populacije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, starije osobe i djeca. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. sa snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od -2 do 3, na jugu od 5 do 10 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom povremeno. Dnevna temperatura oko 1 °C.

U utorak oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini. Intenzivnije padavine se očekuju na sjeveri i istoku Hercegovine. U ostatku zemlje padavne slabog do umejerenog intenziteta. Visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, lokalno do 15 cm. Vjetar slab do umjeren uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 4 do 9 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, a na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. Tokom dana djelimično razvedravanje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 5 do 10 °C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 6 do 10 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje snijeg, a u Hercegovini povremena i slaba kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno do 20 cm. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -4 do 1, na jugu od 3 do 8 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije