Na Bjelašnici jutros 6 stepeni: Prognoza do petka najavljuje i 37 stepeni i kišu

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 6 stepeni: Prognoza do petka najavljuje i 37 stepeni i kišu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalji sa sarajevskih ulica

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme. Lokalno po kotlinama u Bosni ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Sokolac 10; Bugojno 11; Ivan Sedlo 12; Jajce, Sarajevo i Srebrenica 13; Livno 14; Banja Luka, Bihać i Zenica 15; Prijedor, Sanski Most i Zvornik 16; Bijeljina, Doboj, Grude i Tuzla 17; Brčko, Gradačac i Široki Brijeg 18; Mostar i Neum 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941hPa, za 2hPa je ispod normale i opada.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. U poslijepodnevnim satima poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će se pojačati osjet sparine. Također je neophodno provoditi mjere zaštite od sunčevog zračenja. Sa dolaskom noći ugodnije, uz niže temperature i mirniji san. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C. U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 27°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima jači pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni i to uglavnom na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C.

U petak u Hercegovini sunčano. U Bosni oblačnije prije podne, sunčanije u drugoj polovini dana. U jutarnjim satima po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije