Na Bjelašnici jutros 5 stepeni, objavljena prognoza do petka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 5 stepeni, objavljena prognoza do petka
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5, Drvar 6, Bugojno, Livno i Sokolac 7, Bihać 8, Ivan Sedlo i Sanski Most 9, Banja Luka, Jajce i Prijedor 10, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 11, Zenica 12, Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac, Srebrenica i Stolac 13, Tuzla 14, Mostar i Zvornik 15, Trebinje 16, Neum 17 stepeni. Atmoferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i poro raste.

Danas se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni prije podne magla ili niska oblačnost. Tokom dana, sunčanije. U noći na srijedu novo naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu dio prijepodneva niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljne biometeorološke prilike, stabilnije vrijeme i više sunca, većina populacije će se osjećati ugodnije i biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba, tokom dana biće slabije izražene. Sa dolaskom noći opšta slika će se djelimično pokvariti, pod uticajem nadolazećeg pogoršanja.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

U srijedu, 11.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno će padati slabija kiša ili kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U četvrtak, 12.09.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje i do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U petak, 13.09.2019., u Bosni prije podne dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije