Na Bjelašnici jutros 2, u Neumu 20 stepeni: Objavljena prognoza do utorka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 2, u Neumu 20 stepeni: Objavljena prognoza do utorka
Arhiv / Neum

Jutros je u našoj zemlje oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina su zabilježni u sjeverozapadnoj i ponegdje centralnoj Bosni.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 2; Banja Luka 8; Bihać, Ivan Sedlo, Livno, Prijedor, Sanski Most 10; Bugojno, Doboj, Zenica 11; Trebinje 12; Grude, Jajce, Tuzla 13; Široki Brijeg 14; Sarajevo 15; Mostar 16; Neum 20.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine, uglavnom, u Hercegovini i Krajini, a poslije podne i u večernjim satima u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18, na sjeveroistoku Bosne do 21 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje prema kraju dana ili u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 16 °C.

Biometereološka prognoza: Biometeorološke prilike su loše u cijeloj zemlji, izraženije u Hercegovini. Nestabilno vrijeme, uz južno strujanje, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jače poteškoće. Moguće su meteoropatske reakcije poput reumatskih i bolova na mjestima povreda, nervoze, dekoncentracije. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U utorak, u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje koje će usloviti kišu. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar prije podne slab jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije