Na Bjelašnici -11, u Neumu jutros 9 stepeni: Objavljena prognoza do petka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici -11, u Neumu jutros 9 stepeni: Objavljena prognoza do petka
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Veliki snijeg pada u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -11; Banja Luka, Sanski Most i Sarajevo 0; Bihać, Bugojno i Livno 1; Drvar, Jajce i Tuzla 2; Gradačac i Zenica 3; Brčko 4; Trebinje 5; Grude i Široki Brijeg 6; Mostar i Stolac 7; Neum 9°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Zahlađenje praćeno padavinama, izraženije u dijelu Bosne, kod hroničnih bolesnika će dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima trebaju biti oprezniji i reducirati boravak na otvorenom, naročito u jutarnjim satima. U Hercegovini će biti ugodnije, uz stabilnije vrijeme, pri tome i neuobičajeno hladno, što će remetiti opštu sliku. 

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne postepeno razvedravanje. U Bosni lokalno može pasti malo kiše u nizinama ili snijega u višim područjima. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

Srijeda: U Bosni pretežno oblačno vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak prognozira se snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima i kiša. U Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine gdje se tokom noći na četvrtak očekuje susnježica ili snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar u većem dijelu Bosne umjeren sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni.

Četvrtak: U većem dijelu zemlje oblačno. Umjerena oblačnost na jugu. U Bosni se većinom prognozira slab snijeg ili susnježica. U sjevernim područjima moguća je slaba kiša. Bez padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

Petak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i slabim snijegom. Do kraja dana, postupan prestanak padavina. U Hercegovini umjereno oblačno. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije