Na bh. granici predao se Siniša Šakić!

Radiosarajevo.ba
Na bh. granici predao se Siniša Šakić!
ATV / Siniša Šakić

Siniša Šakić predao se Graničnoj policiji BiH na graničnom prijelazu Donja Gradina, saznaje ATV.

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS raspisalo je potjernicu za dvije osobe koja se direktno dovode u vezu sa izvršenjem ubistva Slaviše Ćuluma u Dragočaju kod Banja Luke.

Kako smo ranije pisali, jedan od osumnjičenih za kojim je raspisana potjernica je i Siniša Šakić koji je odranije poznat policiji. 

Podsjetimo i to da je 15. maja u sačekuši, u banjalučkom naselju Dragočaj ubijen Slaviša Ćulum.

Slaviša Ćulum je godinama poznat banjalučkoj policiji, a nedavno je izašao iz zatvora.

Slaviša Ćulum (28), Dejan Kostić (20) i Dejan Čajić (24), svi iz Banja Luke, osuđeni su krajem 2011. u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 17 i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva njihovog sugrađanina Jovana Jošila (29) u vatrenom obračunu u aprilu 2010.

Istog dana je u odvojenom sudskom procesu Jošilu izrečena oslobađajuća presuda za ubistvo Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma (19), jer je Sud utvrdio da je pucao u nužnoj odbrani. Jošila je optužnica teretila da je u obračunu ubio Nedeljka Ćuluma, te doveo u opasnost živote mnogobrojnih vozača i njihovih saputnika koji su u trenutku pucnjave prolazili autoputem.

Iako je Jošilo ranjen, a Nedeljko Ćulum ubijen u istom obračunu, sudski proces bio je odvojen zbog netrpeljivosti Jošila sa jedne, te Slaviše Ćuluma, Kostića i Čajića sa druge strane.

Slaviša Ćulum je osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jošila, te je dobio još godinu zbog nedozvoljenog držanja oružja, tako da je kažnjen jedinstvenom kaznom od sedam i po godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije