Mustafa Nadarević je ostavio neizbrisiv trag u kulturnom stvaralaštvu

0
Radiosarajevo.ba
Mustafa Nadarević je ostavio neizbrisiv trag u kulturnom stvaralaštvu
PrtScr / Mustafa Nadarević

U povodom smrti istaknutog bosanskohercegovačkog glumca Mustafe Nadarevića, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine dr. Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća porodici Nadarević, njegovim prijateljima, te kulturnoj javnosti.

 "S dubokom tugom primila sam vijest o smrti velikana našeg glumišta, Mustafe Nadarevića, velikog glumca i čovjeka. Otišao je jedan od najvećih glumaca kojeg je dala Bosna i Hercegovina. Opus uloga po kojima ćemo ga pamtiti je uistinu impresivan, a pola stoljeća njegovog djelovanja ostavio je neizbrisiv trag u kulturi južnoslavenskog prostora", navodi se u telegramu saučešća Mahmutbegović.

Ono po čemu ćemo ga se posebno sjećati, jeste činjenica da je bio izuzetno emotivno i umjetnički vezan za Bosnu i Hercegovinu, dodaje se.

"Potvrdio je to nebrojeno puta, pa i u najtežim trenutcima agresije na našu zemlju i opsade Sarajeva. Porodici, prijateljima, te kompletnoj kulturnoj javnosti Bosne i Hercegovine i regiona upućujem izraze najiskrenijeg saučešća", navodi se u pismu saučešća dr. Melike Mahmutbegović.

Podsjetimo, Nadarević je jučer preminuo u Zagrebu nakon duge borbe s teškom bolešću, karcinomom pluća. Imao je 77 godina. 

Vijest o njegovoj smrti jučer je potvrdio glumac Moamer Kasumović za portal Radiosarajevo.ba. 

Nadarević je nedavno otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu. 

Kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije