Memić: Dvije i pol godine molim Dalidu Burzić da mi kaže ko je ubio Dženana

A. B.
Memić: Dvije i pol godine molim Dalidu Burzić da mi kaže ko je ubio Dženana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Protesti za Dženana Memića

Otac smrtno stradalog Dženana Memića, Muriz Memić, danas se obratio na protestima ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, riječima kako već dvije i pol godine glavnu tužiteljicu Tužilaštva KS-a Dalidu Burzić moli da mu kaže ko je, prema njegovim riječima, ubio Dženana.

On se, prije svega, zahvalio svim ljudima koji su mu nudili i pružali pomoć tokom proteklih mjeseci i za vrijeme trajanja suđenja na Kantonalnom sudu u Sarajevu.

"Moja borba traje dvije i pol godine i konačno smo došli do oslobađajuće presude. Advokat Faruk Balijagić je kazao da je Dalida Burzić uzela 100.000 eura, a ja kažem da je uzela više. Ona je glavna mafijašica. Dvije i pol godine je molim da mi kaže istinu, a znala ju je prvi dana. U martu mi je rekla da je Dženan ubijen i poslala mi je dva dopisa u kojima to piše. Krivične prijave uskoro idu, ima ih puno, pa će nam trebati više vremena, jer se radi o devet tužilaca kantonalnih, tri federalna, 22 policajca, svi će dobiti krivične prijave, kao i mnogi vještaci. Naredni korak je da tražimo novu istragu. Ovo smo pravno zaokružili, ali sada treba nova istraga da se dokaže ono što se očito zna. Dvije i po godine ovo slušamo, sud je malo vratio nade u dostojanstvo, neka ostali počnu raditi, pa ćemo vidjeti“, kazao je Memić.

Protesti za Dženana Memića: Kome treba država koja će legalizirati ubicu djece?

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo KS-a više ne može raditi na tom slučaju.

"Ja ću napraviti šatorsko naselje ispred državnog tužilaštva, jer moraju preuzeti ovaj slučaj. Ovo nije jednostavan slučaj, kao što je reklo Kantonalno tužilaštvo da je jednostavan. Znači mogli ga riješiti isti dan, ali nisu htjeli, montirali su optužnicu, ali mi smo im pokazali da nije tako. I mi ćemo istrajati u ovome“, istaknuo je Memić.

Iako Kantonalno tužilaštvo priprema žalbu u slučaju protiv Seferovića, ali Memić je uvjeren da ta žalba ne može biti uvažena.

“Dvije godine oni nemaju niti jedan dokaz. Ne znam kako su se budale upustile u ovakvu optužnicu, bez ijednog čvrstog dokaza. Ja kažem nije saobraćajna nesreća, nije ga Ljubo udario. Šta ako ga je Ljubo ubio? Šta ćemo onda? Oni nemaju nijedan dokaz, oni su se poigrali i mislili da će im ovo proći, ali ne može im proći“, poručio je Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije