Muriz Memić pisao Mektiću: Uključite se u Dženanov slučaj kao u Dragičevićev

Radiosarajevo.ba
Muriz Memić pisao Mektiću: Uključite se u Dženanov slučaj kao u Dragičevićev
Otac stradalog Dženana Memića Muriz ponovo je poslao pismo ministru za sigurnost BiH Draganu Mektiću.

U svom pismu Memić od Mektića traži da se uključi u rješavanje slučaja smrti njegovog sina, kao što je obećao da će se uključiti u rješavanje slučaja smrti Davida Dragičevića iz Banje Luke.

"Prateći zadnje medijske informacije u vezi sa događajem u Banjoj Luci u vezi smrti Davida Dragičevića gdje ste se Vi aktivno uključili s obećanjem da će se u potpunosti rasvijetliti navedeni događaj, tražim da se i slučaj Dženana Memića stavi u isti nivo Vašeg postupanja", naveo je Memić u pismu koje je dostavljeno redakciji portala Radiosarajevo.ba.

Pismo upućeno Mektiću - undefined

Pismo upućeno Mektiću

"Kao što znate pred Kantonalnim sudom u Sarajevu se vodi krivični postupak gdje su izvedeni novi dokazi vještaka mašinske, saobraćajne i medicinske struke koji dokazuju da se u konkrentnom slučaju dogodilo ubistvo a ne kako to tvrdi Tužilaštvo KS-a da se dogodila saobraćajna nezgoda", naveo je Memić u svom pismu.

Memić je naveo i kako su pomenuti vještaci nedvosmisleno i jasno utvrdili da nije bilo saobraćajne nesreće već krivično djelo ubistva

Vještak: Na tijelima Memića i Mutap nije bilo povreda tipičnih za udar vozilom

Vještaci na sudu u slučaju Memić: Vjerovatno nije riječ o saobraćajnoj nesreći

"Duži niz vremena ulažem napore da dokažem javnosti da su moje tvrdnje istinite i tražim od Vas da se aktivno uključite i da me primite u narednih sedam dana da bih Vam sa svih aspekata izložio svoje dokaze", navodi se u pismu.

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije